MANİSA MERKEZ HALI YIKAMA



1.     AŞAMA: TOZ ALMA Manisa Halı yıkama olarak

Ücretsiz teslim alma servisimizle kapınızdan alınan halılarınızı önce toz alma makinesinden geçiriyoruz.



2. AŞAMA: HALI YIKAMA

Yüzde yüz bitkisel ve kaliteli halı şampuanımız ile tam otomatik bant sistemli çift yönlü fırçalarla ön ve arkası dönüşümlü olarak halı yıkama makinesinden geçirilir.

Leke var ise özel işlem uygulanır.

 

3. AŞAMA: SANTRİFÜJ 
Manisa Halı yıkama olarak

Bant sistemli tam otomatik halı yıkama makinesinden gecen halılarınızı santrifüj (sıkma) makinesinde halının cinsine göre uygun devirde sıktırarak üzerindeki fazla suyun atılması sağlanır

Halı santrifüj (sıkma) makinesine rulo halinde koyulduğu için sıkma esnasında hiç bir zaman zarar görmez.

 

4. AŞAMA: HAVALANDIRMA ASKILARI

Kurutma odamıza alınan halılarınız tamamen elektrikli, sıcak hava üfleyen ve aynı zamanda ortamdaki nemi çeken makine ile 8 saat gibi kısa bir sürede kurutulur.

 

5. AŞAMA: KONTROL

Kurutma odasından çıkan halılarınız havı alınıp yatımına taranarak kalite kontrolden geçirilir..

 

6. AŞAMA: PAKETLEME 
Manisa Halı yıkama olarak

İtina ile yıkanan tertemiz halılarınız müşteri numarasına göre ayrılır ve paketlenerek siz değerli müşterilerimize ücretsiz servisimizle teslim edilir.







Halı evimizin hem görsel hem de işlevsel olan en önemli eşyalarındandır.  Yaşantımızda önemli yeri olan halıların bakım ve temizliği de en az görünüşü, türü ve markası kadar önemlidir.

Onun için halı yıkama işletmesini tercih ederken son teknoloji makinelere sahip olan, anti alerjik bitkisel halı şampuanı kullanan, kalite ve kontrole önem veren uzman ekibi olan işletmeleri seçmeliyiz.

Hemen her odamızda bulunan ve sık sık temas ettiğimiz halılarımızın temizliği sağlımız için çok ama çok önemli bir durumdur.

Kalın olması gereği kirli olduğunu göstermeden kirini derin yapısında saklayabilen halılarımız sadece yağ, toz ve leke değil aynı zamanda vücudumuzdan dökülen ölü deri tozları da halılarımızda yer almaktadır.

Halı yıkama işlemi yapılırken kesinlikle sıcak su kullanılmaz. Sıcak su halıların dokumasına zarar verebilir ve renklerini soldurabilir. Bunun için halı yıkamada kesinlikle soğuk su kullanılmalıdır. Suyun soğuk olmasının önemi kadar suyun basınç ayarının da önemli rolü vardır. Fazla basınçlı suyla yıkanan halılarda deformasyon oluşabilir.

Halı yıkama da dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de halının durulanmasıdır.

Halıların çok iyi şekilde durulanması gerekir aksi taktirde iyi durulanmayan halılar çok daha hızlı kirlenir. Durulanması iyi yapılmayan halılar ömrünün kısalmasına da neden olur. Bunun için her yıkamadan sonra halıların iyice durulanıp durulanmadığına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Halıdaki ölü deri tozu nasıl temizlenir?

Aslında halı yıkamada en çok dikkat edilmesi gereken husus da vücudumuzdan dökülen bu ölü deri tozlarıdır. Vücut derimiz çok yağlı bir yapıya sahip olduğu için halı yıkama esnasında kullanılan temizlik maddesinin aynı zamanda iyi bir yağ çözücü ve anti bakteriyel özelliğe sahip olması gerekir. Vücudumuzdan dökülen ölü deriler halılarımızda mikroorganizmaların oluşmasına neden olur. Bu mikroorganizmalar gözle görülmeyecek kadar küçüktür ve halıların derin kısımlarına yerleşirler. Aynı zamanda bu mikroorganizmalar halılarınızın kullanım ömrünü de kısaltmaktadır. Bu nedenle halılarımızın temizliğine dikkat edip sürekli ve rutin bir şekilde yıkatıp temizletmeniz gerekmektedir.



Saygılarımızla



MANİSA MERKEZ HALI YIKAMA MERKEZİ



 






Tümü

X